Kúpiť trekingové bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
trekingových bicyklov


Trekingové bicykle  >  Crossové bicykle pre celú rodinu

Crossové bicykle pre celú rodinu

Aký bicykel vybrať na rodinné jazdy? Najčastejšie sa stretnete s crossovými bicyklami, na ktorých môžete bez obáv vyraziť na cyklotrasu aj do ľahkého terénu.

Crossové (krosové, trekingové) bicykle sú kompromisom medzi cestnými a horskými bicyklami. Vznikli vďaka dopytu po "univerzálnom" bicykli na pohodové jazdenie na cyklotrasách alebo jazdy v ľahšom teréne.

Existujú rozdiely medzi crossovým a trekingovým bicyklom - sú vo výbave, kedy crossové bicykle zvyčajne nemajú blatníky alebo nosič batožiny a pod. Trekingové bicykle sú vybavenejšie, ale aj ťažšie.

Crossové bicykle pre celú rodinu

Sú ideálne na rekreačnú cykloturistiku, pretože tá sa väčšinou odohráva na cestách nižších tried alebo na cyklotrasách. Veľkosť rámu crossových bicyklov je niekde medzi horským a cestným bicyklom. Na rovine im užšie plášte dávajú možnosť vyšších rýchlostí, v stúpaní sa tak vďaka rozsahu prevodom vyrovnajú horským bicyklom. Je ale zrejmé, že s ním len ťažko dosiahnete také rýchlosti ako na cestnom bicykli a v teréne nebude tak dobre ovládateľný ako horský bicykel. Takže je to naozaj kompromis pre rodinné víkendové výlety na bicykloch.

Väčšina modelov ma odpruženú vidlicu a niektoré aj odpruženú sedlovku, takže sa s nimi dá celkom pohodlne zvládať aj členitejší terén.

Obľúbený model crossových bicyklov - DHS Contura

Známa značka DHS prináša na trh bicykle radu Contura pre mužov aj ženy. Má kompomenty Shimano a je to bicykel strednej triedy na bežné jazdenie za veľmi priaznivú cenu. 

Je vhodný na každý povrch, kvalitné komponenty Shimano zaručujú vysoký komfort. Geometria dámskeho crossového bicykla DHS Contura 2866 je prispôsobená tomu, aby ste ani pri dlhých trasách nepocítili únavu. Zdoláte s ním kopce a roviny, poľné cesty aj úzke asfaltky, preto je ideálny na výlety a túry.

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové bicykle

Ďalšie novinky

Crossové bicykle pre celú rodinu

Aký bicykel vybrať na rodinné jazdy? Najčastejšie sa stretnete s crossovými bicyklami, na ktorých môžete bez obáv vyraziť na cyklotrasu aj do ľahkého terénu.

Trekingové bicykle 4EVER

4EVER je kvalitná česká značka vyrábajúca horské, krosové a detské bicykle. Všetky bicykle spĺňajú tie najprísnejšie normy.

Vyskúšajte bicykel vo svete, a pritom doma

V lete sú trekingové bicykle skvelé, ale čo v zime alebo pri nepriaznivom počasí? Inšpirujte sa spolu s nami skúsenosťami užívateľov moderných domácich trenažérov.

všetky novinky