Kúpiť trekingové bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
trekingových bicyklov


Trekingové bicykle  >  Rodinné trasy pre trekingové bicykle

Rodinné trasy pre trekingové bicykle

Kam vyraziť na trekingovom bicykli s celou rodinou? Vyberáme trasy, na ktorých sa budete hlavne baviť.

Trekingové, alebo tiež crossové bicykle, môžeme zaradiť niekam medzi horský a cestný bicykel. Univerzálne použitie z neho robí dobrého spoločníka aj na dlhšie cesty či terénne cyklotrasy.

Zo Zvolena do Banskej Bystrice

Nenáročná oddychová cyklotrasa vedie po asfaltovej ceste a po ľahkom teréne. Je dlhá iba 21 kilometrov a prakticky bez prevýšenia. 

Cyklotrasa vedie po starej ceste zo Zvolena do Banskej Bystrice pozdĺž známej rieky Hron. Prechádza cez krásne kúpeľné mesto Sliač a popri drevenom kostolíku v Hronseku, ktorý je zapísaný v svetovom kultúrnom dedičstve UNESCO. Tento  kostol bol postavený v roku 1726.  Zaujímavosťou je, že na postavenie kostola nebol potrebný ani jeden kovový klinec. Prehliadka kostola je denne od 10:00 do 17:00.

A čo vás čaká v Banskej Bystrici?

Centrum tvorí Námestie SNP, kde sa nachádza množstvo pamätihodností. V hornej časti sa nachádza hodinová veža z roku 1552. Pri poslednej rekonštrukcii bolo zistené, že je odklonená o vyše 60 cm doľava od vodorovnej osi. 

Cyklochodník Spišská Belá vo Vysokých Tatrách

Iba 10 kilometrov krátky cyklochodník do Tatranskej Kotliny. Trasa vede cez Tatranský národný park. V Tatranskej Kotline je lanový park a naučný chodník k Belianskej jaskyni. 

Podzemie Tatier môžu turisti spoznať počas celého roka v jedinej prístupnej jaskyni vo Vysokých Tatrách - v Belianskej jaskyni. Z jej celkovej dĺžky 3018 m je sprístupnených vyše 1000 m. Na prehliadkovej trase dominujú pagodovité stalagmity a sintrové vodopády s dĺžkou presahujúcou 50 m.

A kam vyrazíte na bicykli s rodinou vy?

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové bicykle

Ďalšie novinky

Crossové bicykle pre celú rodinu

Aký bicykel vybrať na rodinné jazdy? Najčastejšie sa stretnete s crossovými bicyklami, na ktorých môžete bez obáv vyraziť na cyklotrasu aj do ľahkého terénu.

Trekingové bicykle 4EVER

4EVER je kvalitná česká značka vyrábajúca horské, krosové a detské bicykle. Všetky bicykle spĺňajú tie najprísnejšie normy.

Vyskúšajte bicykel vo svete, a pritom doma

V lete sú trekingové bicykle skvelé, ale čo v zime alebo pri nepriaznivom počasí? Inšpirujte sa spolu s nami skúsenosťami užívateľov moderných domácich trenažérov.

všetky novinky