Kúpiť trekingové bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
trekingových bicyklov


Trekingové bicykle  >  Trekingové bicykle z výpredaja môžu byť aj za polovičnú cenu

Trekingové bicykle z výpredaja môžu byť aj za polovičnú cenu

Stačí, aby mal trekingový bicykel drobnú chybu, pričom je 100% funkčný, a už sa zlacňuje o desiatky percent. Niekedy aj takmer na 50% pôvodnej ceny. A môže to byť napríklad značkový bicykel z minulého roka. Možno sa však na takto výhodný nákup spoľahnúť?

U väčšej zľavy je potrebné dôkladne preveriť kvalitu a záruky obchodu, ktorý vám ju poskytuje. Solídny predajca nechá skontrolovať servisným technikom každý trekingový bicykel, teda aj ten, ktorý ide do výpredaja. Tovar s veľkou zľavou nemusí byť v originálnom balení, prípadne má otvorenú krabicu. To však jeho funkciu nijako nenarušuje a neskracuje to ani 2. ročnú záruku.

Ak chcem lacnejší trekingový bicykel, mám využiť výpredaj, alebo bazár?

Iné je to u trekingového bicykla z bazáru. Tam by mohli byť následné reklamácie problémom. Bežné reklamácie ako u tovaru zakúpeného v obchode (hoci vo výpredaji) tu uplatniť nejdú (aj keby ešte platili). V bazáre predajca poskytuje záruku iba dobrovoľne. Na vady použitého tovaru vzniknuté po jeho kúpe sa totiž žiadna ochranná lehota nevzťahuje.

U použitého tovaru možno reklamovať len prípadné skryté vady, alebo dodatočne žiadať zľavu z ceny, najviac vrátenie peňazí. Žiadosť o nápravu trvá 6 mesiacov od prevzatia tovaru.

Kúpiť bicykel alebo iný tovar v bazáre môže byť výhodné, ale tiež nemusí. Nezostáva než zapátrať po dôvodoch predaja a veriť v poctivosť predajcu.

Či už kupujete bicykel kdekoľvek, pri výbere preskúmajte:

  •     typ bicykla (trekingový, horský, crossový...)
  •     materiál rámu a kvalitu použitých komponentov
  •     veľkosť rámu (vzhľadom k výške užívateľa)
  •     komponenty (osadenie bicykla)
  •     celkový pomer cena / kvalita

Nesprávny výber veľkosti rámu a nevhodné nastavenie posedu môžu z dlhodobého hľadiska viesť k bolestiam chrbta, kĺbov i iných častí tela. Krátkodobo prinajmenšom znižujú jazdný komfort.

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové bicykle

Ďalšie novinky

Crossové bicykle pre celú rodinu

Aký bicykel vybrať na rodinné jazdy? Najčastejšie sa stretnete s crossovými bicyklami, na ktorých môžete bez obáv vyraziť na cyklotrasu aj do ľahkého terénu.

Trekingové bicykle 4EVER

4EVER je kvalitná česká značka vyrábajúca horské, krosové a detské bicykle. Všetky bicykle spĺňajú tie najprísnejšie normy.

Vyskúšajte bicykel vo svete, a pritom doma

V lete sú trekingové bicykle skvelé, ale čo v zime alebo pri nepriaznivom počasí? Inšpirujte sa spolu s nami skúsenosťami užívateľov moderných domácich trenažérov.

všetky novinky