Kúpiť trekingové bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
trekingových bicyklov


Trekingové bicykle  >  Trenažér - občasná náhrada trekingového bicykla

Trenažér - občasná náhrada trekingového bicykla

Niekedy je na trekingový bicykel zima, inokedy sa vám do terénu nechce. V týchto prípadoch ho môže nahradiť trenažér.

Či už si vyberiete rotoped, eliptický trenažér alebo bežecký pás, určite vás bude zaujímať, ako často cvičiť, aby ste zaznamenali patričný efekt.

Platí, že schudnúť možno pri racionálnom jedálničku akoukoľvek fyzickou aktivitou, ak sa vykonáva so správnou intenzitou, s odstupom od jedla a dostatočne dlho.

Keď si zaobstaráte trenažér domov, ušetríte veľa času a získate pohodlie. Cvičiť môžete v ktorúkoľvek dennú dobu a ak máte malé deti, ľahko na ne pri tom dohliadnete.

Kedy cvičiť?

Trenažér je najlepšie využiť ráno na lačno, kedy sú zásoby krvného cukru na najnižšej úrovni, a telo preto rýchlo siaha do tukových zásob. Kilogramy idú vďaka tomu ľahko dolu. Ak to ráno nejde, cvičte 2 až 3 hodiny po jedle.

Ako často?

Dôležitý je tiež počet tréningov. Za optimálne sa považuje cvičenie minimálne 3 až 4× týždenne po dobu 30 až 40 minút. Na začiatku sa neprepínajte – vaším prvým cieľom by malo byť získanie kondície. Až potom môžete zvýšiť intenzitu tréningu.

Tepová frekvencia

Bežný kondičný tréning vyžaduje aeróbny režim, teda nižšiu tepovú frekvenciu (cca 60 až 70 % maximálnej TF). Tá sa orientačne zisťuje odčítaním vášho aktuálneho veku od čísla 220 (napr. 35ročný človek má maximálnu TF 185 tepov za minútu).

Súčasné trenažéry merajú tepovú frekvenciu: ušným snímačom, dotykovými senzormi na riadidlách či skutočne komfortne – hrudným pásom.

Zdieľajte článok



Odporúčame trekingové bicykle

Ďalšie novinky

Crossové bicykle pre celú rodinu

Aký bicykel vybrať na rodinné jazdy? Najčastejšie sa stretnete s crossovými bicyklami, na ktorých môžete bez obáv vyraziť na cyklotrasu aj do ľahkého terénu.

Trekingové bicykle 4EVER

4EVER je kvalitná česká značka vyrábajúca horské, krosové a detské bicykle. Všetky bicykle spĺňajú tie najprísnejšie normy.

Vyskúšajte bicykel vo svete, a pritom doma

V lete sú trekingové bicykle skvelé, ale čo v zime alebo pri nepriaznivom počasí? Inšpirujte sa spolu s nami skúsenosťami užívateľov moderných domácich trenažérov.

všetky novinky